Word pro - ziekte.lwp

Gordelroos en Post Herpes Neuralgie
De door u gezochte pagina over Gordelroos en de napijnen na gordelroos (Post Herpes Neuralgie) zijn niet meer direct bereikbaar. De reden is, dat intussen duidelijk is geworden dat het toedienen van antivirale middelen vooraf en/of direct na aanvang van gordelroos op oudere leeftijd (+70 jaar) niet tot aanwijsbare verbetering van de patiënt leidt. De arts kan dan ook niet verweten worden nalatig te zijn geweest bij de behandeling van de patiënt.
Wat wel kan worden verbeterd is de communicatie naar de patiënt toe; de mededeling dat de voortgang van de ziekte gordelroos ongewis is en tot ernstige napijnen kan leiden. De patiënt is dan enigszins voorbereid op wat kan komen. Hierdoor zal de patiënt ook gemakkelijker de voorgeschreven medicijnen accepteren en was wel icht nu een beter Wat is het verloop van de ziekte tot nu toe
Op 4 juni 2010 zijn een paar vlekjes op de rug van de patiënt zichtbaar, ze krijgen witte kopjes die uiteen spatten. De gewaarschuwde arts bevestigt de ziekte ‘gordelroos’ en geeft aan dat er weinig aan te doen is en schrijft poedertjes en zalfjes voor. De ziekte verloopt chaotisch met grote vlekken waar de huid loslaat van het lichaam. Na drie weken zijn de aangetaste plekken op de linkerheup vanaf de rug naar de navel weer dicht.
Dan eind juni 2010 ervaart de patiënt de eerste elektrische schokken die steeds heviger en frequenter worden. Wij weten niets van dit verschijnsel en de arts schrijft zonder bezoek een hoge dosis amytriptyline voor. De patiënt neemt enige capsules maar de pijn neemt nog meer toe, waarop de patiënt, na de bijsluiter gelezen te hebben, weigert dit medicijn nog Na overleg met de arts wordt overgestapt op een ander medicijn, Lyrica. Dit lijkt wat minder heftig te zijn, maar de pijn vermindert in ieder geval. In september 2010 vindt verwijzing plaats naar een pijncentrum. Dit wordt een groot fiasco door onbegrip bij de onderzoekende dokter. De patiënt besluit op eigen houtje verder te gaan. In overleg met de huisarts wordt de dosis Lyrica ingesteld op 2 maal 150mg per dag.
De patiënt kan door al e pijn geen kleren aan het lijf verdragen en heeft slechts zijden hemdjes aan. Voor in bed wordt een dekensteun aangeschaft zodat de dekens niet op het lichaam rusten en onder de patiënt komen satijnen lakens. Om in slaap te komen gebruikt de patiënt koelelementen die op de aangedane plekken worden gelegd. Door de koelelementen vermindert de pijn. Ook ‘s morgens bij het wakker worden de koelelementen aangebracht om de pijn te dempen. In totaal 6 koelelementen zijn op roulatie tussen de Deze situatie duurt voort tot maart 2011, dan vindt de patiënt dat de dekensteun niet langer nodig is. Enige weken later worden ook de satijnen lakens weer door normale lakens In oktober 2011 blijven de koelelementen in de koelkast en worden opgeborgen. Dit betekent dat de patiënt nog wel pijn heeft maar dat deze niet meer zo ernstig is dat de patiënt niet in slaap kan komen. De patiënt gaat nu ook weer zelfstandig winkelen in de Dan wordt het besluit genomen om de ogen te laten opereren voor staar omdat het gezichtsvermogen aanzienlijk is teruggelopen. De operatie vindt plaats in december 2011 en is buitengewoon succesvol. Echter vlak voor de operatie vliegt de bloeddruk omhoog en moeten diverse pil en ingenomen worden om de operatie te kunnen laten door gaan.
Enige dagen later komen de komen de koelelementen weer uit de kast en moet de patiënt ‘s avonds en ‘s morgens weer koelelementen gebruiken. Desondanks wordt toch besloten om ook het andere oog voor staar te behandelen. ook dit wordt een succes.
Nu, juni 2012, worden de koelelementen nog steeds bij het opstaan en bij het naar bed gaan gebruikt. Kennelijk is de pijn nog te hevig om zonder deze elementen in slaap te kunnen komen. De dosis Lyrica is nog steeds 2x 150 mg per dag.
Mocht u nog vragen over dit verhaal hebben of het originele document wil en ontvangen, naam dan contact op met mailto:jaapjvanveen@kabelfoon.nl ---------------------------------------------JJVV01061012-----------------------------------------------

Source: http://home.kabelfoon.nl/~quetzal8/ziekte.pdf

Microsoft powerpoint - postaereau08milan.ppt

Prospective study comparing Rowatinex, Alfuzosin and treatment with both for lower ureteral stones Faragi G.(1), Mullerad M. (1,2), Rub R. (1), Gremitsky A. (1), Jolkowsky E. (1), Marazka H. (1), Erlich N. (1) 1- Hillel Yaffe Medical Center, Dept. of Urology, Hadera, Israel; 2- Laniado Hospital-Sanz Medical Center, Urology Service, Dept. of Surgery, Netanya, Israel

tratamentotabagismo.com.br

Diarionline - Novo método tem maior taxa de sucesso contra o cigarrohttp://www.diarionline.com.br/index.php?s=noticia&id=30723Expediente | Fale Conosco | Anunciar no site | Leia Online | Assine Inicial Diario Minuto Artigos Galerias Agropecuária Brasil Carnaval Carnaval 2011 Cidadania Cidade Clima Cultura Economia Educação Entretenimen Saúde Novo método tem maior

Copyright © 2010-2014 Internet pdf articles